Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lekstuga med skattepengar

Den arkitektoniska lekstugan gällande vårt nya resecentrum måste stoppas, speciellt det futuristiska taket som är väldigt svårt att förstå hur det ska byggas och fungera. Denna typ av byggnadsprojekt med oprövade, tekniska lösningar är inget vi i Västerås är villiga att sponsra via våra skattsedlar.

Det kommer inte att synas mycket för resenärerna, inte någon åker heller hit för att titta på ett tak (som man hoppas genom att med detta bygge vilja ”sätta Västerås på kartan”).

Teljebäcks uppvisade kalkyl för bara taket om 500 miljoner kronor blir lätt 800–1 000 kronor (jämför med Mimer/Mälarenergi huset).

Blir det funktionellt, kommer resecentret att fungera som man önskar eller lika fel som tidigare bussterminal blev trots studieresor till USA med mera? Resultatet blev ju att terminalen fick byggas om efter ett år.

Hillmans med fleras tveksamhet stöttas, vi måste göra en omstart och titta på alternativa, enklare och billigare och mer beprövade och funktionella lösningar. De alternativa förslag som konkurrerande arkitektfirmor lämnat in behöver utvärderas på nytt av en större grupp med representativa experter.

PeO Lundgren

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare