Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Liselott borde skämmas som jag gör

Jag jobbar som läkarsekreterare på sjukhuset i Västerås. Där jag jobbar har vi fått det lugnare. Jag erbjöd mig att hjälpa till i tältet i stället för att ta semester i somras, något som inte behövdes. Jag hade semester och var knappt utanför stadgränsen. Jag skämdes över att ha semester medan de slet på covid- och infektionsavdelningar.

Liselott Sjöqvist har tydligen rest utomlands tre gånger 2020. Min mamma fyllde 70 år förra året och mina föräldrar firade 50-årig bröllopsdag hemma i stället för de inplanerade resorna.

Jag skäms varje gång jag har möjlighet att ta semester då jag vet hur kollegorna i andra professioner arbetar. Jag är inte utbildad sjuksköterska, undersköterska och har inte möjlighet att avlasta fronthjältarna som sliter utan hopp om avlösning.

Liselott, om du vill att de inom vården som saknar förtroende för dig återfår förtroende för dig, ta uppehåll från din position som chef och ta jobb på en avdelning som jobbar med covid-19.

Slutligen. Om ni ska ge instruktioner på intranätet om att vi inom vården ska undvika resor ska ni föregå med gott exempel och inte göra resor själva.

Mattias Persson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare