Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Livsfarligt i novembermörkret

Annons

Hur stressade är egentligen Västeråsbilisterna på morgonen? En kort promenad runt halv åtta fick mig att fråga mig detta. Försedd med reflexer ger jag mig ut i morgonrusningen. Först en bilist på väg in i en rondell talande i telefon med fullt fokus på bilarna inne i rondellen. Bilisten saktar ner, men när han ser att det finns en lucka i rondellen ökar han plötsligt farten. Problemet var bara att jag redan var på väg över gatan. Fick i sista stund kasta mig tillbaka.

Nästa händelse, jag är redan mitt i gatan när plötsligt en bilist med hög fart närmar sig. I sista stund får han stopp på bilen. Om inte hade jag i bästa fall varit på väg till lasarettet.

Att vara gående utan reflexer är förenat med livsfara. Det vet jag redan som bilist. Men att bilister inte ens ser och tar hänsyn till gående försedda med reflexer har jag svårare att förstå.

Det skulle vara roligt om någon morgonstressad Västeråsbilist hade tid att ge sin förklaring.

Bengt-Åke Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare