Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lomhörd efter restaurangbesök på Steams Locavore

Hur tänker ansvariga när det serveras utsökta måltider, bland det godaste vi ätit, med perfekt matchat vinpaket men totalt missar miljön vad gäller bakgrundsmusiken?

Asiatisk matkultur förknippar vi med lågmäld rogivande musik i harmoni med mat och miljö. Här dånar Club musik i högt tempo med kraftig bas ibland kryddad med skrikig sång, ljudnivån aldrig under 75 dB och ofta mellan 85 och 90 dB. (Nivåer som kräver åtgärd vad gäller arbetsmiljön.)

Samtal var nästan omöjligt att föra och de fina presentationerna av maten var mycket svåra att uppfatta och i princip bortkastade.

Musiken uppfattades så stressande att det var mycket svårt att njuta av mat och dryck. Det hör till saken att våra bordsgrannar var av samma åsikt. Det ena paret, som bodde på hotellet, tog till slut med sig mat och dryck till rummet då ingen sänkning av ljudnivån fick göras. Ansvarig berättade att det handlade om ett koncept bestämt av ledningen där ingenting fick ändras och att musiken skulle spelas "snäppet för högt".

All heder åt den proffsiga serveringspersonalen som gjorde det bästa av situationen och försökte, efter våra vädjanden, att få musiken dämpad.

Tänk om gör rätt, skilj på barmusik och musik i bakgrunden när man sitter och äter god mat och dryck och vill umgås. Om inte så blev det nog bara en gång, tyvärr.

Besviken Neighbour of Steam

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare