Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lös parkeringssituationen på Rocklunda nu

Annons

Att politikerna i Stadshuset inte aktivt vill bidra till elitishockey i Västerås är något som vi alla har insett för längesedan, men när Västerås IK likt fågeln Fenix reser sig ur askan och fortsätter att locka publik väljer man att försöka skjuta ner klubben genom att göra det svårt för publiken att ta sig till matchen.

Vid hemmamatchen förra veckan stod det parkeringsvakter vid Blåsboskolan och bötfällde bilister – en "parkeringsplats", om än inte uppritad, så väl fungerande i alla år och vid den här veckans hemmamatch hade parkeringsvakten fullt upp med att lappa bilar bakom ABB Arena. Vid båda dessa platser hade bilarna placerats på ett bra sätt längs med sidan av körbanan, inte ställt sig på någon räddningsväg eller framför någons utfart.

Samtidigt har den nya innebandyhallen inneburit att flera hundra parkeringsplatser inom rimligt gångavstånd försvunnit och parkeringsytan mellan Blåsboskolan och fotbollsplanerna har så stora hål att alla som kör in där riskerar förstörda bilar.

Detta är ett reellt problem för VIK och alla föreningar på Rocklundaområdet. Det duger inte att hoppas på kollektivtrafiken, att bilåkarna ska ställa sig på andra sidan Bombardier Arena (Västeråshallen) eller att man ska fylla arenan med cyklister.

En plan för att lösa detta behöver tas fram nu. För sportens skull.

Cyklisten som tycker synd om bilisterna

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare