Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Makten går före egna politiken

Sven-Olov Degerman har rätt i att Sverige behöver en ny regering! Det är många som nu vill ha en förändring, men alla vill nog inte ha en regering av samma färg som Degerman.

Det känns ändå betryggande att Degerman tycker att detta skall ske genom nyval, där "folkets röst" blir utslagsgivande. Den regering vi nu har har inte en majoritet av folkets röster bak sig, och den har bara kunnat överleva genom kohandel och oheliga allianser.

Låt oss slippa flera december- och januari-överenskommelser! I ett fungerande parlamentariskt system måste en regering ha en majoritet av de folkvalda bak sig, men så är inte fallet i dag.

Förfallet efter januariöverenskommelsen har gått så långt så Magdalena Andersson i Almedalen talade varmt om ökad välfärd och kritiserade "högerns skattesänkningar", för att sen återvända till sitt skrivbord och genomföra "en rejäl högersväng" (Jan Björklunds ord) i det fortsatta budgetarbetet.

Makten går före den egna politiken, det är problemet i svensk politik.

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare