Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Man får skämmas för Västerås

Annons

Jag har skrivit det förr och gör det igen, tyvärr.

Det handlar om den bedrövliga hanteringen gällande sopning av våra gator. Denna gång precis som sist jag skrev gäller det Kakelgatan på Östermalm. Gatan var avstängd i god tid när det var dags att sopa Kakelgatan nu fredagen den 31 maj. Skyltarna var märkta med parkering förbjuden mellan 7 och 15. Som vanligt respekterar vissa av våra medborgare detta eller skiter högaktningsfullt i det då man bara tänker på sig själv.

Sopbilen kom tidigt fredag morgon mellan 07-07.45 och då står det självklart några bilar i vägen. Chauffören sopar i de fickor denne kommer åt, men tro inte att denne återkommer under hela parkeringsförbudet för att kolla om bilarna eventuellt har flyttat på sig. Själv hade jag sopat efter kantstenen för att underlätta städningen men icke att bilen kommer tillbaka. Skyltarna står fortfarande kvar och gatan ser för jävlig ut på ren svenska!

Jag hade förslag sist jag skrev att permanenta skyltar för städdagar skulle sättas upp där till exempel på måndagar jämna veckor där parkering ej är tillåten mellan 9-16, så att folk har chansen att flytta på bilarna och gatan sopas. Detta problem gäller naturligtvis inte bara Kakelgatan utan fler gator här i centrum. Man får skämmas när gäster kommer utifrån och man ska visa upp vår fina och fantastiska citykärna när de besöker oss och kommenterar hur skräpigt här är!

Kommunfolk, gör något åt detta eller annars visar man att det blir legalt att skräpa ner då ingen tar rätt på skiten.

Håll Västerås rent!

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons