Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Man höjer inte sig själv genom att förminska andra

Replik till Kolja Gillis inlägg på vlt.se den 20 januari, ”En Bolinder Munktell kommer aldrig att bli en Tesla”.

Jag accepterar och uppskattar att man ibland har olika åsikter (att inbördes likasinnade debatterar skärper knappast några argument), men att försöka förminska meningsmotståndare leder inte framåt.

En ömsesidig respekt för varandras åsikter är grundläggande för en meningsfull debatt. Att en part helt viker ner sig kommer inte att hända – det är inte därför man debatterar. Det är ju i stället den eventuelle läsaren/följaren som det gäller att övertyga – och det gör man inte genom hånfulla och nedsättande tillmälen – det gör man genom fakta.

Jag tycker att debattören Kolja Gilli till synes hade ett intressant och upplysande debattinlägg – så även Torbjörn Einarssons tidigare inlägg. Baserat på detta tycker jag att invektiv som ”inkompetens, ointresse eller en medveten avsikt att vilseleda läsaren med pseudovetenskapliga sifferlekar” - var helt oförtjänt och ovärdigt.

Som läsare av båda artiklarna blir min uppfattning dessvärre att debattören Kolja Gilli till synes bara accepterar en uppfattning – sin egen. Och den som inte har respekt för andras åsikter brukar inte ens ha respekt för sin egen – är min erfarenhet.

Det var en tråkig avslutning på ett i övrigt intressant debattinlägg – det inlägget hade varit värt ett bättre öde.

boggy

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare