Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Man skall inte gå över ån efter vatten

Annons

Replik till Jan Samuelssons inlägg den 20 januari, ”Anställ en Stadsarkitekt nu”.

Jag håller med Jan Samuelsson att det finns många frågor för en stadsarkitekt att ta tag i. Men det finns bara ett eller kanske två problem.

Stadsarkitekter av Erik Hahrs kaliber finns inte numera – de tillhör en svunnen tid. Och skulle en Erik Hahr återuppstå – så skulle han sannolikt inte stå ut mer än en vecka på jobbet, tyvärr. Det enda som finns utifrån är bara folk som tar sanslöst mycket betalt utan att kunna åstadkomma någonting – tro mig.

Nej, vi behöver en stadsarkitekt som dels har en viss sakkunskap i byggnadsfrågor – man får inte vara en fullständig novis – och dels har ett kontaktnät som representerar expertkunskap inom olika nödvändiga discipliner – och dessutom vara väl bevandrad i de politiska korridorerna.

Nu tror jag det redan finns en sådan person inom kommunen – Elisabeth Unell (M). Hon vill jag minnas är byggnadsingenjör i botten och har, tror jag, även jobbat inom den professionen – rätta mig om jag har fel. Hon synes vara en balanserad person och skulle nog kunna göra något av jobbet som stadsarkitekt – hon har förutsättningarna – och det har inte en Erik Hahr.

boggy

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare