Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många missförstånd om Socialtjänsten hus

Annons

Den senaste veckan har det kommit flera insändare i VLT om Socialtjänsten hus, där vi ser att många frågor beror på missförstånd. Vi vill därför reda ut några av dem här.

En fråga handlade om att det borde bli billigare att bygga ett hus på annan plats i staden (Klippans parkering). En annan fråga var hur vi kan bygga ett nytt hus när vi måste spara. Svaret på frågorna är att Västerås stad inte bygger huset. Vi hyr det av fastighetsägaren (Hemfosa) och hyran för det nya huset blir ungefär densamma som vi betalar i dag för alla våra utspridda lokaler. Genom att flytta ihop kommer vi dessutom att kunna samordna många inköp, som bevakning, möteslokaler och kontorsmaterial. Det blir alltså en besparing att flytta ihop i det nya huset. Att flytta till Socialtjänstens hus är en del av vårt arbete med effektiviseringar, så att vi även i fortsättningen ska kunna ge människor stöd och hjälp.

En annan fråga var ”på vilket sätt blir det utsatta hjälpta av ett nytt "fint" socialtjänstens hus?” Svaret är att huset byggs i första hand för våra besökare, dem som insändarskribenten hänvisar till som de utsatta. De blir hjälpta av att få gå till moderna lokaler som är anpassade för såväl funktionsnedsatta som för barn.

De kommer att vara bättre med tanke på säkerhet, både när det gäller mötesrum och utrymningsmöjligheter. Våra olika verksamheter blir lättare att hitta när de finns samlade på ett ställe, i dag har vi många klienter som måste gå till olika adresser då de har flera kontakter inom socialtjänsten.

Huset kommer också att vara något så viktigt som välkomnande. Om du hör till socialtjänstens besökare så förtjänar du att mötas av trevliga lokaler med bra utrymmen för att vänta på ditt möte och för barn att leka och få fokusera på annat.

Huset blir också bättre för medarbetarna. Vi vet att om de får en bra arbetsmiljö med moderna verktyg och kan samarbeta mer effektivt mellan olika enheter, så gynnar det främst de människor som behöver vårt stöd.

Gunilla Westberg

direktör, individ- och familjeförvaltningen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare