Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Måste det klonkas i Stadshustornet?

Är det bara jag som reagerar på att Stadshusets klonkande pågår lite väl ofta och länge. Fredmans epistel n:o 48, en hel vers ett antal gånger om dagen varvat med Uffes Öppna landskap med flera.

Klockstapeln är fin och ska så klart användas men har det pågått någon diskussion om hur mycket och när? Jag skulle till exempel uppskatta lite fågelkvitter i Vasaparken på lunchen men jag tror att det är klangspel i nästan 20 minuter varje lunch.

Från en som inte är från Västerås så upplevs det lite märkligt att ingen annan verkar reagera.

Staden är redan full av diverse motorfordon med avgassystem som pumpar maxade discohits. Nedvevade rutor med skönsång från alla världens hörn. Gubbar (och tanter) med välputsade hojar som smattrar och börnar. Uppblandat med stråk och bänkar med fylleskrän över hela stadskärnan.

Vi kan väl försöka fånga ett lugn? Jag föreslår klockspel på lördag. Övrig tid uppehåll. Vad tycker västeråsarna? Är det en känslig fråga?

Jag är en som älskar storstäder och puls, men jag ställer mig lite reserverad till klonkande alla veckans dagar och medeltida versioner av sommarhits som hörs genom väggarna. Men jag kanske bara börjar bli gammal och inte fattar grejen.

Är det detta västeråsarna vill ha så ska det så klart klonkas på.

Sir Lancelot

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare