Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Media visar sin agenda

Artikel 6 av 7
Högerextrem reklam på VL-bussar
Visa alla artiklar

Då och då framförs kritik mot att media försöker att påverka politiken i Sverige. Media försöker envist hävda sin neutralitet men visst sjutton styrs Sverige till stor del av journalister. Ett litet men talande exempel är när ett politiskt parti (Alternativ för Sverige) annonserar om utträde ur EU på VL:s bussar. Snabbt som ögat så fångar liberala VLT ett par personer som uttalar sin avsky över partiet. Inte mot budskapet på reklamen, utan mot partiet som sådant. VL får panik och inkallar sitt etiska råd, och några timmar senare är reklamen borta. Liberala journalisterna gör high five med varandra.

Hur var det med vår demokrati och åsiktsfrihet? Gäller det bara  vid "rätt åsikter"? Nej VLT, väldigt obalanserad journalistik som bara syftar till att påverka oss att välja partier med EU-vänlig agenda.

Mats

Svar direkt: Att VL tillåter ett högerextremt och nationellt parti att annonsera är uppseendeväckande. Det är en självklarhet att VLT uppmärksammar det. VLT:s ledarsida är obunden liberal. Nyhetsredaktionen är politiskt neutral. Vi gör inte high five med varandra av politiska skäl. Däremot är jag alltid glad när redaktionen gör bra oberoende journalistik likt detta. Jag kan bara svara för vårt agerande. VL får svara för sitt.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare