Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Medmänsklighet mot praktisk tillämpning

Vackra ord är en sak, handling är en och de tydligast signalerna uppnås när dessa sammanfaller och framför allt inte kommer att stå i total motsats till varandra. Tänker på vår statsministerns budskap om att värna våra äldre. Detta medan regeringens egna utvalda företrädare springer runt och tillsammans med olika myndigheter dealar bort förutsättningar för att skydda både personal som de äldre dessa nu är satta att skydda.

Fallet på äldreboendet Serafen är ett praktexempel på när vackra ord och en inte lika ädel sanning blir ett talande exempel som bygger allt annat än förtroende och trygghet.

Man säger sig vilja skydda de äldre och av olika fullt förståeliga skäl inte belasta sjukhusvården mer än absolut nödvändigt. Inom dessa väggar får den absoluta merparten av all skyddsutrustning stanna alltmedan det yttre försvaret anses komma långt med handsprit i det dagliga arbetet med våra sköra äldre.

Spontant låter det som om man ber om att drabbas av en vårdtyngd precis där man alltså säger sig inte vilja ha denna.

Märkligt agerande av politiker och tjänstemän som  vill ha en sjukvårdsapparat som inte går på knäna, drabbas av resursbrist och hemskt gärna kan bibehålla en någotsånär stabil och säker vård i det övriga sjukvårdsarbetet som ligger utanför viruspandemin, det löpande arbetet med att ta emot och behandla landets övriga sökande som av andra orsaker kräver insats. Det värsta i detta är att det inte är ekonomiska medel man avhandlar och dribblar med, det är människoliv.

R Lundmark

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare