Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Miljövänlig flygplats?

Nu kommer flyget att bli miljövänligt. Tro't den som vill. Man ska överklaga och folkomrösta eller byggnadsminneförklara. Vi känner igen beteendet. Folkvalda representanter eller juridiska domar accepteras inte. Länsstyrelsens beslut och Miljödomstolens domar överklagas. Man går till Regeringen för att slippa regler för sport- och skolflyget på Hässlö. Flygvägar som har angivits i tillståndet används inte. Man flyger på så kallade flygfria dagar och vill inte flyga på högre flyghöjder.

Flygplatsen har också under många år överskridit tillståndet för antalet starter och landningar med skolflyg med upp till 70 procent.

Ett oljebolag har nekats att sälja oblyat flygbränsle på flygplatsen. Nej, något miljötänk har aldrig funnits på flygplatsen, utan tvärtom har man med hjälp av jurister kämpat för att flyget och piloterna ska slippa regler och slippa visa miljöhänsyn till omgivningarna.

Sannolikheten för att det sker en flygolycka där personer på marken drabbas ökar när skolflyg med ovana piloter övningskör i luften ovanför Västerås. För inte så länge sedan kom två flygplan för nära varandra i luften och ett flygplan har redan störtat på Björnön med mera.

Brandflyget är redan stationerat på Skavsta och omlastning av sjuktransporter kan göras till helikopter i stället för ambulans någonstans på väg mot Västerås sjukhus.

Varför ska västeråsarna i framtiden finansiera en flygplats åt blivande piloter? Det är viktigt och nödvändigt att markområdet frigörs till Västerås framtida utveckling.

Närboende

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare