Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mimer höjer hyran i smyg med ny avgift

Annons

"Mindre papper för miljön" är rubriken när Mimer smyghöjer hyran. Finns att läsa i Mimers påkostade tidskrift Hemma Hos. Detta gäller för hyresgäster som av någon anledning inte betalar hyran vis e-faktura eller autogiro.

Rimligen är det de svaga hyresgästerna som saknar möjlighet att skaffa e-faktura och autogiro. Har hyresgästföreningen varit med och förhandlat och godkänt detta? Eller är det kommunägda Mimer som ensamt och diktatoriskt fattat beslutet?

Är det inte bättre att Mimer sparar papper för miljöns bästa genom att sluta skicka tidskriften Hemma Hos till västeråsarna och tänker om vad gäller extra avgiften? Vad säger Mimers kommunikationschef Maria Eberhardsson som enligt en annan rubrik säger "Vi vill berätta om oss" i denna fråga?

Carl Anders

Svar direkt: Tack för dina frågor, de är mycket relevanta. Vi ser över all vår pappersanvändning successivt. Ett av de mest frekventa utskicken vi gör är våra hyresavier. Vi vet att många av våra kunder vill betala digitalt och slippa pappret. Genom att ha en avgift på fakturan så blir det också fler som väljer de digitala lösningarna. Detta gör vi både för miljön men också för att minska den manuella hanteringen som pappersfakturor innebär. Men, visst är det så att det finns vissa som inte vill eller kan betala med de digitala lösningarna och därför finns pappersfakturan kvar som alternativ. Fakturaavgiften förhandlas inte med hyresgästföreningen.

Det kan tyckas paradoxalt att sluta med papper i ena änden men samtidigt producerar en tidning i andra änden. Vi jobbar på att bli så pappersfria som möjligt och i framtiden innefattar det troligen även vår tidning. Men, än så länge är detta en av våra viktiga och mest uppskattade kommunikationskanaler. Vi gör vad vi kan för att Hemma Hos ska vara så miljövänlig som möjligt. Dels är produktion och papper Svanenmärkt, dels har vi en FSC-märkning som innebär att pappret kommer från ansvarsfullt skogsbruk. Hör gärna av dig till mig om du har fler idéer på hur vi kan minska vår pappersanvändning.

Maria Eberhardsson, kommunikationschef, Mimer

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare