Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mimer spränger på Skallberget

Mimer har börjat bygga fler lägenheter på Skallberget, men har helt missat att informera boende i området om att de spränger i marken. Förhoppningsvis har de meddelat sina egna hyresgäster om detta, eftersom deras hus måste skaka mer än det hus jag bor i, tvärs över Emausgatan.

Förra veckan höll de på ett par dagar och härom morgonen vaknade jag klockan 7.30 av varningsljudet och sedan kom dånet som fortplantar sig via marken upp genom källaren. Några gånger har fönstren skakat till.

Efter att ha varit i kontakt med min egen hyresvärd, Willhem, i förra veckan blev jag upplyst om att Mimer inte ens har meddelat dem om att sprängningar ska ske och jag skickade därför ett mejl till Mimers kundtjänst där jag påpekade att det hade varit passande att lämna ut – eller sätta upp – information till alla bostäder som ligger i närheten eftersom även vi påverkas.

I dessa tider, när väldigt många arbetar hemifrån, eller är hemma extra mycket på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, kan det vara många som blir oroade av dessa sprängningar och det faktum att det känns som en långtradare kör in i ens hyreshus. Alla har heller inte tidningar – så ett extra informationsblad till även oss boende hos andra hyresvärdar än Mimer själva vore på sin plats. Jag vill gärna veta när man kan förvänta sig extra mycket störningar, som exempelvis sprängningar.

Linda

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare