Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mimer svarar missnöjd hyresgäst om plusvalet

Annons

Svar till ”Missnöjd hyresgäst”, VLT den 7 februari, "Varför höjning på plusvalet?". Här kommer svar på dina frågor:

Vi, som de flesta andra företag, har kostnader för att driva vår verksamhet som är att ta hand om våra fastigheter, hyresgäster och bostadsområden. Dessa kostnader, som alla kostnader i samhället, stiger varje år. Om våra intäkter inte ökar i takt med minst inflationen är vi som företag ute på tunn is. Den vinst vi gör går tillbaka till vårt befintliga bestånd och till de nya bostäder vi bidrar med till vår stad.

Hyresjusteringen på 2,25 procent gäller inte för Plusval utan för de Tillval du som hyresgäst kan göra i din lägenhet. Med Tillval kan du få till exempel diskmaskin, tvättmaskin eller torktumlare. Tillval höjer standarden och bruksvärdet i lägenheten, vilket innebär att hyran höjs permanent och följer den årliga hyresutvecklingen eftersom ansvar och kostnader för service ligger på oss.

Plusvalet, som du nämner, är vårt valfria underhållssystem för våra lägenheter som vi har utvecklat tillsammans med Hyresgästföreningen. Med Plusval kan du förbättra lägenheten, till exempel med nya tapeter, golv eller köksluckor. Du betalar genom ett tillägg på din hyra. Du betalar tillägget i fem till åtta år.

Du kan också betala dina Plusval direkt, och inte få tillägg på hyran. Kostnaden för de plusval du redan beställt förändras inte utan det pris du fick för de åtgärderna kvarstår oberoende av de årliga hyresförhandlingarna. Däremot förändras prislistan för framtida plusvalsbeställningar i takt med ökade kostnader för att utföra Plusvalsarbeten.

Svaret är därför att om du redan gjort Plusval får du ingen höjning på den kostnaden.

Gustav Hanstad

förvaltningschef Mimer

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare