Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mimers indiska reptrick

Annons

Fram till och med 2015 debiterade Mimer en "förhandlingsavgift" till samtliga boende, oavsett medlemskap i Hyresgästföreningen eller ej. Denna påtvingade avgift var lika felaktig som Målareförbundets mätavgift för icke medlemmar i målarfacket.

Dåvarande styrelseordförande, Lars Luttropp, delade åsikten om att avgiften var illegitim. Kostnaden för den påtvingade "förhandlingsavgiften" var 12 kronor i månaden, 144 kronor/år.

Efter diskussioner försvann avgiften 2016, trodde vi. Men, det visade sig senare att denna "förhandlingsavgift" inkorporerades i hyresavgiften. Därmed ökar "förhandlingsavgiften" varje år med samma procentsats som hyran höjs med.

För 2020 är månadsavgiften uppe i 13:50 i månaden, 162 kronor/år.

Hyresgästföreningen erhåller varje år en "dusör" om cirka 1,6 miljoner kronor för besväret med att tillgodose Mimer med önskade höjningar. Jäv?

"Förhandlingsavgiften" blir inte mer legitim genom att den döljs för hyresgästerna jämfört med när den visades öppet på hyresavin. För 2020 får Mimer därigenom en förstärkning i kassan på 1,8 miljoner kronor. Skäms Mimer.

Ärlighet varar längst

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare