Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Mota bort gängen från piren på Öster Mälarstrand

Annons

Trots förbud för motortrafik för icke båtägare körs det bilar ut på piren i en jämn ström varje dag och i synnerhet från 17 till efter midnatt. Upp till ett hundratal bilar åker ut.

När barnfamiljer och övriga besökare promenerar ut får de hela tiden vara uppmärksamma på bilar och flytta sig för att inte bli påkörda. Ibland kan man se bilar som ligger i hälarna på gående! Rätt var det är kommer någon bli påkörd, barn eller andra gående, av någon hetsig bilist.

Oftast är det hela gäng ungdomar, men även familjer som tydligen inte förstår vad skyltningen säger eller helt enkelt skiter i svenska trafikregler! Ibland påstår man sig vara båtägare som är ren lögn. Har även träffat på dem som städar sina bilar på piren!

Har även hört kommentarer som "jag orkar inte gå ut på piren", då kör man ut på piren och sitter kvar i bilar med nervevade rutor. Böter skrämmer inte alls! På kvällar kan det stå upp till tio bilar parkerade på piren, blir alltså mer och mer ett tillhåll för bilburna gäng!

Görs inget kommer piren att bli ett ställe för bilgängen och ingen vill gå ut och njuta av den fina holmen längre.

Vi vill att bommen flyttas till infarten på piren så folk i lugn och ro kan promenera och cykla ut och njuta. Vi hoppas kommunen tar detta på allvar och åtgärdar innan gängen tagit över piren.

Polis och p-vakter har tydligen ingen effekt på dessa bilåkare som förstör för oss andra.

Boende och besviken på dessa bilisters hänsynslöshet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons