Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Möten i Stadshuset?

Svar till insändaren: Föregå med gott exempel.

Det var en fråga till stadsdirektören. Svarar fast jag inte är stadsdirektören men har varit med på ett möte. Du skriver besök/möten med personer i riskgruppen. Ett möte med stadsdirektören. Jag själv är inte i riskgruppen. Men man kan bli sjuk utan att vara i riskgruppen.

Inför mötet fick vi erbjudande om att ha vårt möte med stadsdirektören via Microsoft Teams (kommunens mötesform som sker digitalt). Detta hade du som skrev insändaren inte en aning om. Men beslut togs av person som du säger är i riskgruppen som ville ta detta möte öga mot öga. Vi träffades och höll avstånd minst 2 meter.

Att vi inte är politiskt valda och alltså inte ska få ha möten med stadsdirektören, vad är det för påhitt? Nu är det så att detta är en demokratifråga och alla kommuninnevånare har rätt att besöka vårt Stadshus och dess tjänstemän. Är det bara politiskt valda som får ha möten med stadsdirektören då finns det ingen demokrati kvar längre. Det låter som att du som skrivit insändaren eller bett någon annan skicka in den till VLT är en missnöjd tjänsteman på kommunen som vill komma undan ditt jobb med att slippa möten med allmänheten i din roll som tjänsteman.

Du tar nu i dessa Corona tider chansen att komma undan möten. Jag hoppas att när du går på möten också då kollar att någon inte har tex diabetes eller annan underliggande sjukdom eftersom detta inte syns utanpå. Anar vem som har synpunkter på detta eftersom du själv vill sitta skyddad innanför Stadshusets väggar eller faktiskt jobbar hemifrån och är rädd för kritik och allmänhetens synpunkter på dig som tjänsteman. Jag tycker att stadsdirektören gjorde sitt jobb med att möta allmänheten i sitt uppdrag för kommuninnevånarna.

Pippi Långstrump

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare