Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Myndigheterna har inte tänkt till

Replik på inlägget "Vi bär alla ansvaret", VLT den 19 juni.

Jag vet inte vad du har gjort sedan den 25 februari. Jag har i alla fall försökt smittspåra de personer som smittades på Arlanda, T-centralen och tåget från Stockholm till Göteborg, men jag har hela tiden motverkats med brist på information från svenska myndigheter och SJ. Svenska myndigheter har redan tänkt nytt. Svenska myndigheter tänkte nytt och tänkte att testning är onödig, för om flockimmunitet uppnås så självdör kanske viruset. Vad svenska myndigheter missade är att det är alltid lättare att behandla en patient än att behandla tio patienter.

Det är fakta som aldrig kommer att ändras oavsett vad coronakommisionen kommer att rapportera.

Det är inte mitt fel att smittan kommit in i Sverige, jag har inte fått stå på Arlanda och testa alla resande (från smittade områden) från 24 januari (dagen efter då Wuhan stängdes). Hade jag fått göra det så hade det blivit långa köer på Arlanda, många hade blivit arga men det hade varit färre plågsamma dödsfall på grund av covid-19.

Smittade utan symptom kan också sprida smitta.

Jag har försökt dra mitt strå till stacken. Svenska myndigheter däremot drog bara totalt 1 000 strån (tester) till stacken i januari och februari, när de borde ha dragit 100 000 strån (tester) till stacken.

Det är fegt att nu skylla på allmänheten när svenska myndigheter hade kunnat begränsa/stoppa smittan i januari/februari innan samhällssmittan skördade sitt första dödsoffer den 11 mars.

Smittade utan symptom kan också sprida smitta.

Allt är allmänhetens fel?

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare