Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När livet blir svårt

Jag vill gärna berätta om hur livet kan te sig för en ensam förälder ibland. När du är maktlös inför situationer som kan uppstå när du inte har någon inkomst och du står där och brister på grund av att du inte kan tillgodose alla behov som finns i livet. För dina barn som behöver få växa upp och utvecklas, bli bra människor när de flyger ut från trygga boet en vacker dag.

Jag vill berätta om hur samhället sviker dig som är arbetslös, sjukskriven och utan inkomst. Har ett barn med funktionsnedsättning och selektivt ätstörning, du står där och det inte går att köpa kyckling som barnet bara vill äta ibland. För att sedan en period äta stekt kött med mos och grönsaker.

Det blir tufft och svårt ibland, i dag kan jag inte köpa kyckling eller kött och få barnet lugnt efter tre timmar av utbrott på mig och jag är ensam med stressen och ensam om att gråta när jag ska lägga mig på kvällen.

Det finns många stunder i livet som det blir svårt för dig som inte har någon trygghet i samhället.

När du behöver köpa sängkläder och en kaffebryggare för den är så gammal så den har gett dig sina bästa dagar. Du står där en dag och hoppas att du kan köpa saker som din son verkligen behöver, men det är stopp för du har inte några pengar.

Det finns många stunder i livet som det blir svårt för dig som inte har någon trygghet i samhället. De barnen som blir svårt drabbade av en ensam förälders ekonomiska situation, de ser ingen, de göms undan och folk säger "barn behöver väl inte så mycket de får vara utan", vad är det för sätt? Alla barn har lika värde, det anser jag i alla fall.

Besviken mor

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare