Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När ska jag få umgås med mina barnbarn igen?

I fem år har jag varit "dagmamma" åt mitt yngsta barnbarn. Vi träffades mycket, minst fem dagar varje vecka under många år och står varandra mycket nära. 

Jag är 70 år och fullt frisk och sannolikheten att någon av oss skulle belasta sjukvården är nog måttlig. Så fick jag helt plötsligt för snart ett år sedan förbud att överhuvudtaget träffa mina barnbarn närmare än på två meters avstånd. 

På våra äldreboenden bor uteslutande personer som riskerar att belasta sjukvården och höja dödsfallsantalet. Dock diskuteras/krävs hela tiden att besöksförbud inte får införas eller införas endast under extrema omständigheter. 

När kommer jag att få besöka/umgås med mina barnbarn igen. Att vara ensamboende med förbud att umgås med andra är minst lika påfrestande som att bo på äldreboende med full tillåtelse att umgås med andra på boendet. 

Morfar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare