Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej – kött smakar inte gott

De som valt att inte äta kött kan bara se på eländet när planeten raseras som en följd av köttätandet. Pandemier sprids, regnskogar bränns och skövlas för att ge plats åt odling av foder till alla djur som ska mätta hela världens hungriga köttätar-magar.

Köttindustrin står för bara 18 procent av kalorierna som produceras inom jordbruket, men tar upp hela 83 procent av odlingsarealen. Globalt är köttindustrin ett så stort miljöproblem att alla borde sluta äta mjölk- och köttprodukter.

Ingen verkar fundera på varför alla näringsämnen i spannmål, bönor med mera behöver filtreras genom en djurkropp? När det kan gå direkt från jord till mage?

Kom nu inte och påstå nåt om proteiner, jag är så trött på lögnen om proteiner som skapats av köttindustrins duktiga lobbyister. Förklara i så fall var världens största växtätande djurarter som till exempel gorillor, noshörningar och elefanter får sina proteiner ifrån?

Och nej, kött smakar inte gott, faktum är att mycket få människor skulle trycka in sitt ansikte i ett uppskuret djur och sätta tänderna i det råa köttet. Mycket få människor skulle sitta och njuta av att med tänderna slita ut en rå, senig muskelbit med blodet sipprande mellan tänderna. Om någon påstår att människor från grunden är carnevoarer så testa ovanstående.

Jag blir bara så trött på den här sjuka världen ibland. Ta av er era förskönande rosa glasögon och se sanningen, ni vet vad det är ni behöver göra. För djuren, planeten och för kommande generationer.

Veganistan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare