Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej SD, detta var inte trovärdigt

Replik till Oscar Sjöstedts debattartikel den 30 december "Behövs förbättrade villkor för privat pensionssparande”.

Oscar Sjöstedt skriver ”I det aktuella budgetförslaget prioriterar Sverigedemokraterna ett slutligt avskaffande av pensionärsskatten”. Nu frågar sig dock vän av ordning hur detta kan vara förenligt med SD:s medverkan till det sjätte jobbskatteavdraget som infördes 2019 – och som ytterligare förvärrade problemet med pensionärsskatten? I sammanhanget skall noteras att den samtidigt införda höjda grundavdraget för pensionärer, inte är en fix av det problemet.

De manövrarna höll Alliansen tidigare på med och det ledde tidigare bara till en snedvridning av skattesystemet – så att exempelvis oerhört rika pensionärer, med pensioner över 90 000 kronor i månaden, faktiskt fick ett ”pensionärsskatteavdrag” – det vill säga fick betala en lägre skatt på sin pension än på motsvarande löneinkomst.

Även om skatterna på de inkomstnivåerna är fullständigt sanslösa – är det inte i den ändan av skatteskalan man bör ändra – eller var det kanske idén?

Nej SD, detta var inte trovärdigt.

boggy

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare