Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nepotismen inom Ica

Hur kan ledningen för Icagruppen stillatigande åse hur de mest lönsamma Maxi- och Supermarketbutikerna överlåtes till döttrar och söner utan den minsta reaktion? Resultatet av detta blir på sikt en kompetens- och kunskapsdränering som drabbar butiken.

Vem vill arbeta och ge 120 procent i en Icabutik och kanske få ansvaret för bröd eller frukt och grönt? De övriga befattningarna, som exempelvis butikschef, är redan tillsatta av tidigare ägares dotter eller son. Som duktig Icamedarbetare kan du kanske få en Ica Närabutik med dålig lönsamhet och förmodligen liggande i en avkrok i landet.

Till ledningen inom Ica vill jag bara säga tänk strategiskt och långsiktigt vad gäller kunskaps- och kompetensförsörjningen. Viktigast av allt: låt inte ägarskapet styra tillsättandet av butiksledning.

Hans L

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare