Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nödvändigt att satsa på äldreomsorg och sjukvård

Vi nås dagligen av tragiska nyheter om hur coronasmittan spridit sig i äldreomsorgen och av de många dödsfallen. Det har blivit tydligt att coronapandemin blottar på många sätt de brister som det svenska sjukvårds- och äldreomsorgen har haft under långt tid. En sjukvård och äldreomsorg som har varit på svältkur de senaste årtionden. En personalsituation som har gjort att jag och alla mina kollegor behövt springa allt fortare för att kunna hinna göra alla vi har blivit ålagda att göra.

Allt för att minska smittspridningen och rädda liv. Det är precis vad vi också gör.

Detta var verkligheten innan coronapandemin. Det är fortfarande verkligheten på många sjukhus och äldreboenden. Men trots detta görs det ett fantastik arbete där ute. Vi gör allt för stoppa smittspridning och vi räddar liv dagligen. Jag ser själv dagligen på min egen arbetsplats, Zethelius korttidsenhet, vilka hjälteinsatser som görs. Jag ser hur kollegorna kämpar och svettas i sin skyddsutrustning för att ta hand om våra patienter, hur cheferna kämpar för att säkerställa att vi får nödvändigt utrustning. Allt för att minska smittspridningen och rädda liv. Det är precis vad vi också gör. För att nästan alla som hamnar hos oss tillfrisknar. Det kanske inte skapar rubriker i tidningar och i media. Men det ger oss personal energi och vilja att orka fortsätta kämpa vidare. Det är precis vad vi kommer göra tills pandemin är över. Det kommer vi att göra även efter den här pandemin men då hoppas vi också att man gör de nödvändiga satsningar på sjukvård- och äldreomsorgen som behövs.

Howkar Muhammad Ali

Skyddsombud på Enhet A, Zethilues korrtidsenhet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare