Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu hoppas jag på förbättringar

Annons

I tidningen står att det inrättats en kommission och äldreombudsman i Västerås men det framgår inte om det blir några förbättringar för vårdarna. Ombudsmannen säger att han kommer att fortsätta jobba som han gjorde som klagomålskoordinator, nämligen att sända klagomålen till områdets enhetschef.

Kommissionen ska larma om missförhållanden, men det framgår inte vart det larmas. Det kan inte vara till äldrenämnden eftersom de vill ha rapporter två gånger om året. Det står mest om att man kan vara anonym när man anmäler.

Larmet har tjutit i flera år men det blir inga förbättringar. Vårdtagare dör i väntan på att vården förbättras så de kan leva några år till.

Nu hoppas jag att kommissionen och ombudsmannen får redskap så de kan åstadkomma förbättringar. Tacksam för snar information om detta.

EL

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare