Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya simhuset är fint – men...

Vi är en barnfamilj med barn på 9 och 3 år som gärna åker och badar.

Premiär för nya Lögarängsbadet. Badhuset som beslutsfattarna i Västerås är ovanligt nöjda med. Våra barn däremot dissar det. "Vad kan man mer göra här pappa?", frågar min 9-åring. "Det är inte så kul för mig. Det finns ju bara hopptornet."

3-åringen säger "var är rutschbanan pappa?" "Det finns ingen rutschbana här, tyvärr. "Jo, en gul! Och ett vattenfall! Och en fors som man kan åka i!" "Nej, det är badhuset i Eskilstuna du menar, tror jag." "Då vill jag åka dit!"

Och det är precis vad vi gör. Vi tar bilen till Munktellbadet i Eskilstuna när vi ska bada. Är inte det lite tragiskt? Jag skulle vilja ha svar från någon ansvarig inom Västerås stad på frågan varför man inte har byggt in exempelvis en rutschbana inomhus eller något mer roligt för barn? Jag har nämligen lite konspirationsteorier om att Kokpunktens existens spelar en roll här.

Om jag har fel så har också ni fel. Då har ni klantat till er rejält när ni byggde ett nytt badhus. Det är nämligen ett simhus. Ett väldigt fint simhus. Men inte så mycket för barn.

Munktellbadet i Eskilstuna slår vårt badhus med hästlängder och jag kommer aldrig att lyckas övertala våra barn att välja Lögarängen framför Munktellbadet. Tragiskt var ordet.

Fem mil i bil för roligt badhus

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare