Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nytt stall kräver ny cykelbana

Nu när diskussionen kring ridanläggningen på Brandthovda kommit så långt är det dags att vi adresserar problemet med cykelbanor och gångvägar längs med Tortunavägen på Brandthovda.

Det finns där ingenting som skulle kunna brukas av barn eller vuxna som ska till eller från ridskolan. Det är en dåligt upplyst väg med relativt hög hastighetsbegränsning vilket inte alls lämpar sig för att barn ska cykla på själv. Det är verkligen dags att det tas itu med.

Man kommer att behöva se om vägen noga och planera en säker och belyst cykelbana. Detta kommer förstås inte bara gynna alla de som ska spendera tid på ridskolan utan kan även hjälpa folk som cyklar ut till Hälla för att handla eller jobba.

Jag tror även att de flesta bilisterna skulle se positivt på ett sådant bygge. Det är en väg där det är många som cyklar och springer. Det händer att trafiken kan stanna upp om många människor hamnar bakom en klunga cyklister. Bilister skulle även slippa otrevliga överraskningar om det rör sig folk utan reflexer på den dåligt upplysta vägen.

Ludvig

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare