Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ökad rasism med pandemiutbrottet?

Jag, en halvasiatisk tjej på 16 år, blev i dag utsatt ett rasistiskt påhopp. Att detta inte har fått ett stopp? Att rasismen fortfarande existerar och äger rum år 2020?

Runt 16.30-tiden i dag gick jag glatt över Cityringen på väg till mitt jobb då jag mötte en man i 25-årsåldern som kallade mig för ”Jävla kinesf*tta!” Upprepade gånger, stirrade på mig för att sedan dra iväg en loska på mig.

Jag frös som till is, något sådant hade jag verkligen inte förväntat mig. Mannen i fråga fortsatte bara att promenera iväg som om ingenting hade hänt. I stunden blev jag helt handlingsförlamad och ledsen men nu i efterhand känner jag mig irriterad och är bombsäker på att detta har med covid-19 att göra.

Jag vill förmedla detta till allmänheten och förhoppningsvis sätta stopp för rasism. Det är 2020 och rasismen bör inte ens finnas längre. Jag trodde att vi människor hade kommit mycket längre i utvecklingen. Är sjukt besviken på samhället.

Olsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare