Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Olagligt dumpad miljöfarligt gods

Det finns många som har reagerat på de många eldrivna sparkcyklarnas oreglerade framfart i Västerås, liksom på flera andra håll i landet.

Från de företag som hyr ut dem har man hävdat att de är miljövänliga, eftersom de förutsätts ersätta många bilresor i centrum. Men de undersökningar som citerats i massmedia antyder att så inte alls är fallet. Livslängden på dem beräknas att endast uppgå till tre månader och upp till något år, och tillverkningen av dem utgör en stor miljöbelastning.

När nu vintern har varit på besök under några enstaka dagar uppstår ytterligare problem. På sina håll ligger de slängda i högar, som inte bara utgör en fara för fotgängare och cyklister, de batterier som de är försedda med utgör en fara för miljön som gör det rimligt att beskriva det hela som olaga dumpning av miljöfarligt gods, om de inte omhändertas av ägaren.

Leif Jonsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare