Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Öm punkt nu Jesper?

Replik på Jesper Brandbergs inlägg i VLT den 13 juni, "Mimer är ett lönsamt företag".

Blev det en öm punkt Jesper? Så är det att vara förtroendevald när du sitter i Mimers styrelse, då är det viktigt att försvara Mimer, det är ju det som är ditt jobb där.

Nej, Mimer är inte ett lönsamt företag. Gräver man lite i deras finanser och var deras inkomster kommer från så ser man att det är skattebetalarna som betalar för Mimer.

Det vet du lika väl som alla andra och bör redovisa detta också. Som Mimer säger "På ett eller annat sätt får de alltid sina pengar".

Så nej Jesper, Mimer är inte ett företag med fina finanser och sluta vilseleda folk om detta och sluta vilseleda folk om det så kallade "bra" hyreskontraktet på Navet. Det är en skandalbyggnad som ni folkvalda, blev varnade om att det skulle gå över budget men ändå valde att driva på det projektet. De första prognoserna för navet var beräknade av folk som kan räkna till att det skulle hamna på mellan 650–700 miljoner. Ni hamnade på 500 miljoner i stället för det utlovade 300 miljoner.

Så det är klart man måste dra in pengarna någon annanstans för att täcka upp för förlusterna det orsakat. Alternativt lägga ner flygplatsen.

Mimer är inte ett egenfinansierat bolag och kommer aldrig att vara det med tanke på majoriteten av dess hyresgäster som är inom det "Allmänna bolagets" tänk.

Mimer måste delas av och säljas av och Mimers primära fokus skall ligga på att bygga bostäder åt utsatta i stadens utkanter. Inte hålla på att riva parkeringar och parkeringshus för att uppföra byggnader på.

Gör om och gör rätt Jesper.

Mimers enorma skattekista att ta ifrån

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare