Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Omöjligt och riskfyllt att ta sig fram bland ris och bråte

Under vintern har vi haft tillfälle att se Mellanskogs avverkning av skog i Pettersberg/Vetterslund-området, från Pettersbergsskolan norr ut mot E18. Enligt anslag gällde avverkningen cirka 50 meter in i skogen räknat från cykelvägar och motionsspår i området.

Så bra tänkte vi. Gallring behövs för att göra skogen mer tillgänglig för rekreation och lek och även för god återväxt. Vi har sett hur man forslat bort stora mängder timmer och samlat ihop högar med grovflis.

Men vad händer nu? Kvar ser vi ett svårt sargat skogsområde, nästan omöjligt och dessutom riskfyllt att ta sig fram i. Halvt kullvräkta träd, kluvna stammar, ris och bråte har lämnats kvar sedan skogsmaskinerna har fraktat bort det man betraktar har ett ekonomiskt värde.

Men skogsvård i stadsmiljö måste väl ha fler syften? Vilket uppdrag har Västerås kommun givit Mellanskog? Är kommunens ansvariga förvaltning och politiker nöjda med resultatet? Vi rekommenderar fastighetsnämnd och förvaltning ett besök i området och ett offentligt utlåtande.

Gunlög och Håkan Galmén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare