Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Öster Mälarstrand – en populär stadsdel

Svar på insändare den 21 juli från signaturen ”Besviken västeråsare”

Ytterligare en ynkrygg som spyr galla över politiker men gömmer sig bakom en anonym signatur. Vi politiker kan självklart kritiseras, men vi har ändå ryggraden att stå för våra åsikter och beslut.

Öster Mälarstrand har utvecklats från ett förorenat industriområde som i huvudsak användes för båtuppställning till ett populärt bostadsområde. Det kan knappast betraktas som en enorm förstörelse.

Bakom tillkomsten av varje hus finns utbildade arkitekter. Inför utformningen av stadsdelen finns en hel stadsbyggnadsförvaltning med många duktiga och välutbildade arkitekter. Erik Hahr har ritat många vackra hus som symboliserar sin tid, men utvecklingen går vidare antingen vi vill det eller inte. Visst anser även jag att det är tätt mellan husen men inte annorlunda än i andra centrala stadsdelar. Staden växer och området kring Steam Hotel är inte längre ett industriområde. Angående brandrisken så byggs inga hus utan att brandmyndigheten tillfrågas.

Till sist en uppmaning till insändarskribenter: träd fram, engagera er och ta ansvar som vi folkvalda politiker gör!

Yngve Wernersson (S), ledamot i byggnadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare