Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: P-avgifter ruinerar båtägare

Västerås stad genomför just nu en ny översyn av p-plats-politiken i stan. Senast det begav sig, i början av 2016, slog det stenhårt mot cirka de 3 000 personer som arrenderar en kommunal bryggplats på Lögarängen eller i Kraftverkshamnen och Mälarparken. Parkeringsplatser som tidigare varit avgiftsfria sedan Hedenhös tid blev nu avgiftsbelagda.

För båtägare som var hänvisaade till att parkera i gul zon innebar de nya p-avgifterna en ny utgift, som var lika stor som arrendet för bryggplatsen. Nu lutar det starkt åt att även p-ytorna vid Tegeludden kommer att avgiftsbeläggas.

Nu är det dags för båtkollektivet att protestera. Allra helst som bakgrunden till avgifterna i främst Mälarparken var att gå fastighetsägarna till mötes.

Tänk om, kära politiker.

Båtägarna kräver fri p-avgift, som det alltid varit, annars kommer varenda båtägare i Västerås att söka sig till grannkommunerna.

Ordningsmannen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare