Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Parkeringsvakt – ett omöjligt uppdrag

Tänk om:

- Det vore lag på att alla parkeringsbolags appar skulle vara kompatibla. Med andra ord – det skulle räcka med en app.

- Det vore lag på att det alltid skulle finnas tre sätt att betala parkeringen på; automat med mynt, mobil och med kort.

- Det vore lag på att de som utfärdar parkeringsböter skulle ha samma krav på sig som rättsväsendet – att försöka se helheten.

- Det skulle vara förbjudet att ge parkeringsböter när man kan bevisa att parkeringen är betald, till exempel genom kvitto som glömts att lägga i bilen.

- Det vore förbjudet att utfärda parkeringsbot om skylten som beskriver det som gäller för parkeringen är svårförståelig, kan tolkas annorlunda och alldeles för kortfattad. Det kan inte vara så svårt att beskriva tydligare vad det är som gäller.

- Kommunerna skulle sköta alla parkeringar och som all annan verksamhet drivas utan vinst.

Västerås kommun skulle ta sig en funderare varför små kommuner har gratis parkering, medan Västerås avgiftsbelägger överallt där de kan, även om parkeringen är fullbelagd endast några timmar om dagen.

P - V

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare