Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Partiprogram: Inte som SD

Övriga partier utom SD – vid nästa val räcker det med löftet "Inte som SD”. Jag tror ändå inte på era andra löften då er politik i dag är ett flerparti-hopkok med det enda syftet att inte samarbeta med SD.

Heliga mottot för ert samarbete verkar vara att majoriteten av befolkningen inte tycker som SD om invandring och integration, vilka ni aldrig erkänner att dess konsekvenser förlamat vår samhällsutveckling.

I grund och botten handlar invandring och integration om att bekämpa orättvisor människor drabbas av och det är naivt av er att tro att er nuvarande politik är enda sättet att bekämpa orättvisor.

Vi har funnits i hundratusentals år och hade viljan funnits så skulle inga orättvisor existera i dag. Är inte vi-känslan en självklarhet för vår art?

Er SD-exkluderingen imponerar, ändå växer SD och det är inte lika lätta att påverka i dag med era föredömliga argument som för några år sedan.

Er dubbelmoral är tydlig då ni samarbetar med regimer som inte respekterar mänskliga rättigheter eller klimatavtal och som orsakar dagens orättvisor. Då gäller inte SD:s exkluderingsargument utan det är viktigt för er med samarbete för att kunna påverka dem med era föredömliga argument.

VLT:s ledarskribent har tydliggjort SD:s begränsade förmåga inom övrig politik, så bjud in SD, utnyttja deras stöd vid behov, syna sömmarna och klä av dem vid behov, så deras inflytande minskar, för att undvika att SD sitter vid makten vid nästa val och ni själva får hoppas på en framtida helgonförklaring för att ni kämpade för den rätta sakens skull.

Håll vänner nära men fiender ännu närmre

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare