Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Personal efter personal faller samman

Är det meningen att jag (och många med mig) ska sitta och gråta när vi kommer hem från jobbet. Att vi under arbetstid ska få hjärtklappning, yrsel, gråta. Jag orkar inte längre.

Jag är så trött på att höra ordet utmaningar av min chef. Och att "ni har bara si och så många barn". Ja, det kanske vi har, men vilken kombination barn är det? Många barn behöver punkmarkeras för att inte skada andra.

Och hur många personal är det?

Vi försöker verkligen hålla upp fasaden som vi förväntas hålla upp gentemot vårdnadshavare.

Det är inte rimligt att personal efter personal faller samman. Och ärligt, ska det behöva hotas med en anmälan till skolverket av facket för att bli lyssnad på?

Att ständigt behöva vara på flera platser samtidigt, att aldrig kunna sätta sig ner och läsa en saga, att varje dag ägna cirka tre timmar till att diska, sopa och plocka fram och bort frukost, lunch och mellanmål.

Vi behöver hjälp inom förskolan i Västerås. Ni måste sluta skylla på utmaningar, att vi inte delar upp oss och så vidare. Hur ska vi kunna dela upp oss hela tiden när det antingen inte finns utrymmen eller att barngruppen behöver fler än en vuxen i ett rum för att det inte ska hända något.

"Det var så lugnt när jag var in" säger chefen. Ja, du var där tre minuter en eftermiddag när hälften av barnen sov. Ni måste ut i verkligheten.

Att ständigt behöva vara på flera platser samtidigt, att aldrig kunna sätta sig ner och läsa en saga, att varje dag ägna cirka tre timmar till att diska, sopa och plocka fram och bort frukost, lunch och mellanmål. Att däremellan byta blöja på 15–16 1–2-åringar, och sen begär ni att vi ska ha någon form av verksamhet och dokumentera.

Glöm det – vi förvarar, tills ni förändrar.

Förskollärare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare