Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pizzaskatt

Marcus Backholm Bolin har på ledarsidan påstått att medarbetare inom vården skulle beskattas för gåvor som de fått i form av gratis pizza. Han vill få till en extralagstiftning om något som redan är reglerat. Gåvoskatten har tagits bort för länge sedan. Det betyder att gåvan från en restaurang inte beskattas. I dessa fall har vad jag förstått insamlingar från enskilda tillsammans med restaurangens satsningar bekostat luncherna.

Däremot får inte regionen vara betalare för då finns regler när det gäller extraersättningar i form av gåvor från arbetsgivaren. Så ni som kämpar hårt inom vården, ge själve den i att redovisa gåvor som ni erhållit av andra än er arbetsgivare, njut av gåvorna. (En brasklapp bör infogas nämligen, är gåvan från vårdtagaren så finns risken för mutbrott) Varför ropa efter onödig lagstiftning och skrämma våra hjältar i vården.

ERIK

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare