Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pizzaskinka – är det verkligen skinka?

Pizzeriorna kallar sin topping för skinka, fast det är så kallad pizzaskinka med köttinnehåll på cirka 50–70 procent. Köttet mals och pressas ihop så att det ska gå lätt att strimla. Det finns inte att köpa i affärer, utan levereras bara till pizzerior.

Jag förstår inte att detta får fortsätta, jag påtalar det varje gång jag köper pizza. De tittar bara konstigt på mig och säger det är skinka.

Jag önskar att berörd myndighet påtalar detta. För som konsument vill jag ju veta vad man får på en pizza. Skinka ska komma från lårmuskel av gris.

Pizzaskinka består av helt andra köttdelar.

- Fetaost: Ska vara gjord på get- och fårmjölk och komma från norra Grekland.

- Parmesan: Ska vara Parmigiano Reggiano från norra Italien, inte Grana Padano.

- Krabba: Får inte bestå av crabfish eller crabsticks.

- Lövbiff: Ska vara innerlår av nötkött, får inte vara pressat eller malet kött.

Det borde vara så med skinka också. Miljö- och hälsoinspektörer, gör ert jobb.

Kenneth

Anmäl text- och faktafel

Uppdatering: VLT har gjort en uppföljning på insändaren om vad som egentligen får kallas för skinka. Du kan läsa den här.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare