Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Polisanmäl ditt barn – hur ont det än gör

Annons

Till mamma som har missbrukande barn (10 juni). Till alla med missbrukande barn!

Hej, jag förstår frustrationen och mitt bästa råd är: polisanmäl ditt barn när du vet att det finns droger i hans ägo. Polisanmäl varje gång!

Gör en orosanmälan till soc varje gång. Innan du fått vårdplats så kan det vara för sent. Det kan låta överjävligt att anmäla sitt barn till polisen men droger är mer överjävligt.

Vill du ha bort ditt barn från droger, vill du orka vara en bra förälder så lös problemet fort, även om det kan tyckas obehagligt (med polishjälp).

Vänta på hjälp är i dagens samhälle tyvärr inte ett alternativ. Droger är ett lagbrott och ska stävjas fort. Vem ska du skydda, jo ditt barn och ditt barn behöver komma bort från droger nu. Ditt barn behöver bort från "vänner" som missbrukar. Ditt barn behöver ditt stöd och ditt vägledande och kärlek.

Var stark, gör det rätta fast det sliter hjärtat ur kroppen på dig. Alla vinner i slutändan på det.

Droger kan aldrig accepteras av dig som förälder, barnet är beroende och du måste hjälpa till innan saker går över styr. Innan ditt hem är länsat på värdesaker och pengar som gått till droger. De som missbrukar har ingen kontroll även om de tror de har det.

Att stå på ruinens brant och förlora både barn och bostad är inte ett alternativ du vill känna på, tro mig. Hellre ett barn som får straff och vård och lär sig det du som förälder ska förmedla om vad som är rätt och riktigt.

Varit där, gjort detta, det går bra nu

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons