Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Polissekreterare har fungerat bra

Svar till Jan Erik Axmans insändare.

Som nu pensionerande f.d. polis med 47 år i yrket kan jag bara hålla med dig och använda det slitna uttrycket ”det var bättre förr”.

Faktum det du skriver om som ett förslag med ”poliskontorister” har vi en gång haft med mycket positiva erfarenheter.

Varje polisturlag på ordningsavdelningen ( 6st.) hade varsin turlagssekreterare som på ett mycket professionellt sätt skrev ut anmälningarna till oss. Hade en polispatrull ex. varit på ett inbrott lämnades det bara in ett koncept till turlagssekreteraren som sedan mycket snabbt och effektivt sätt gjorde skrivjobbet åt dom, så patrullen kunde återvända ut på fältet på en gång.

Efter ekonomiska besparingar togs dessa sekreterare bort. Så nu sitter utbildade poliser på kontoret och gör allt skrivjobb själva.

Så din idé är mycket bra, och en gång prövad med ett resultat att alla poliser i yttre tjänst tyckte att det var till mycket bra hjälp och effektivt.

Leif Nederlund

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare