Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker i Surahammar – spara in på annat, inte personal som vårdar

Att Surahammars kommuns politiker, nu använder besparingsmetoder som slår hårt på oskyldiga gör ont i mig. Att som avgående ordförande i socialnämnden påstå att besparingen är patientsäkert. Garanterar han att ingen kommer att skada sig när personalen är upptagna med en "dubbelbemanning" och avdelningen är tom på personal? Under tiden kan någon ramla, bli slagen eller omkullknuffad.

Är det patientsäkert att få vänta på att få torra kläder på kroppen om "olyckan" är framme och personalen är upptagen med annat?

Är det patientsäkert att behöva sitta i sin rullstol och vänta och vänta på att få gå på toaletten när behovet finns? Är det värdigt tycker ni politiker, att behöva göra i byxan när personalen inte hinner komma i tid innan "olyckan " är framme?

Källbogården är ett hem, där människor av kött och blod bor, de har minnen, erfarenheter och mycket livsvisdom att dela med sig av. De har berättelser om det gamla Surahammar och arbeten de haft. Tycker ni politiker att dessa gamla människor som skapat det fina Surahammar ska behandlas på detta viset?

Det är ovärdigt att bortse från dessa människors grundläggande mänskliga rättigheter. Dessa människor är värda kärlek, omtanke värmande ord, kramar när rädslan och ångesten kommer.

Det kommer att bli brist på den varan om ni politiker får som ni vill.

Vad kostar alla dyra privata entreprenörer som anlitas inom kommunens andra verksamheter? Gör jobben i egen kommunal regi. Det borde bli mer kostnadseffektivt.

Öppna era hjärtan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare