Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politiker – tänk till innan ni agerar

En dag möttes jag av nyheten att Vuxenpsykiatriska mottagningen Väster i Västerås hade ändrat sina öppettider, det vill säga minskat sin tillgänglighet.

Det betyder att människor som är i svåra livssituationer hamnar i en riktigt svår sits. Tänk dig själv att mötas av budskapet att receptionen bara är öppen två timmar per dag, när man som patient skulle behöva se att det finns en trygg instans att vända sig till närhelst man behöver hjälp. Man kanske ringer i akut behov av stöd. Ska inte den plats som man känner till – som man brukade tycka var en öppen och trygg instans – visa att här finns vi, vi finns för dig, så ofta som möjligt?

Som det är nu är Vuxenpsykiatriska mottagningen Västers reception bara öppen två timmar per dag. Det är en skandal tycker jag. Tänk hur många människor vi skulle kunna rädda, hur mycket lidande som skulle kunna lindras – bara politikerna inser vilken enorm resurs och tillgång psykiatrin är för människor i behov av hjälp.

De som jobbar på mottagningar runtom i landet gör ett fantastiskt jobb. Vill vi inte vara med och stötta dem i deras verksamhet istället för att skära ner på tiderna?

Så jag vill be er – politiker och beslutsfattare – att tänka till en gång till innan ni beslutar om nedskärningar inom vården/psykiatrin. För det är här vi verkligen kan spara – genom att satsa på det. Jag tror ni skulle behöva komma ut och se hur det är nere på jorden, för att se hur otroligt viktigt detta är.

Tack för mig.

Anonym

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare