Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Positivt med en Äldreombudsman

Det är mycket positivt att Västerås Stad inför en Äldreombudsman … om man nu använder den rätt?!

Men för att denna kostnad ska ge effekt måste en oberoende instans ha mandat att kräva förbättringar. Annars blir det ju ingen förändring?! Kommer ombudsmannen vara denna instans eller är denna bara ett spel för galleriet?

Klagomålssamordnaren som funnits tidigare skickar bara ärendet vidare till ansvarig chef, och detta har i många fall haft, absolut, ingen effekt alls då problemet just varit denna chef och kanske även dess chefer. De har ju inget intresse av att ändra på sig själva om de inte hotas av repressalier från en extern instans, med befogenheter att agera mot dessa problem. Istället har vissa valt att bestraffa de vårdare som enligt dem vågat föra de äldres talan, då dessa chefer känner sig skyddade i sitt utövande.

Kommer äldreombudsmannen ha dessa befogenheter eller vill man bara låta det se bättre ut på papperet? Förändringen måste ske i toppen så att de värdefulla vårdarna får möjlighet att göra sitt jobb utan att stressa ihjäl sig och åka hem med gråten i halsen för att de inte får möjligheten att följa sitt kall och hjälpa vår äldre kära befolkning!

Bort med tystnadskulturen!

Upp med statusen på vårdarnas roll!

Ni så kallade ledare: Skärp er!

Trött Anhörig

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare