Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Prata med era barn

I veckan var det nära att en elev blev påkörd på Viksängsgatan, mellan Viksängsskolan och Coop, och det var inte bilistens fel.

Flera elever har gjort en sport av att i sista sekund korsa gatan när bilar kommer farandes. Andra elever kliver ut i gatan var som helst utan en tanke på att de befinner sig i en trafiksituation.

Nu kanske du som förälder som läser det här tänker, ”jaja, det här gäller säkert inte mitt barn”. Då är mitt budskap, jo, det gäller förmodligen ditt barn. Eleverna rör sig i grupp och även om just ditt barn inte leker med sitt eget och eventuellt också bilisternas liv så kanske ditt barn har en möjlighet att påverka en kompis.

Och tillhör inte ditt barn skaran av trafikfarliga så är det ganska sannolikt att ditt barn är en av de 100-tals elever som varje dag handlar godis, läsk eller kakor på Coop. Kanske tillhör ditt barn någon av de många nedskräparna?

Ta en stund och prata med ditt barn om hur barnet beter sig i och omkring skolan. Vad tycker barnet om att hålla avstånd till andra? Är det okej att gå sju i bredd på en cykelbana? Att gasta och springa runt inne på Coop? Att kasta skräp var som helst? Att kasta sig ut framför bilar?

Jag tycker inte det.

Vi får det samhälle vi förtjänar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare