Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Råbystallet är en plats för alla

Svar på insändaren "Gör om Råbystallet till en samlingsplats för alla", VLT den 21 december.

Jag vill börja med att klargöra att de som är inskrivna på Råbystallet inte får vara där då de är påverkade av narkotika. Detta säkerställer vi med regelbundna urinprov. Vi avvisar alltid de som är påverkade.

Att det göms knark runtom i hela Västerås är fruktansvärt och utgör givetvis en stor fara för att någon skall påträffa det. Vi känner inte igen bilden du/ni målar upp att deltagare på Råbystallet öppet knarkar i anslutning till Råbystallet, och jag tror inte att de gör det i någon större omfattning eftersom de då riskerar att upptäckas av oss som jobbar där då de i så fall skrivs ut från verksamheten och bli av med sin plats där.

Självklart inträffar det incidenter på Råbystrallet som inte är bra och vi vill därför gärna att ni kringboende kommer med konkret kritik så att vi kan agera.

När det gäller ett fik, så kan jag tala om att det, tillsammans med en mycket bra lunchrestaurang drivs på Råbystallet. Det är också en mötespunkt för Råbyborna, till exempel så kommer det ett gäng glada pensionärer till oss varje torsdag och fikar och vi har ett 20-tal lunchgäster varje dag.

Ni är hjärtligt välkomna ni andra Råbybor också.

Slutligen vill jag ta död på myten om att vår verksamhet skall upphöra, det ska den nämligen inte utan vi kommer att hjälpa människor med drog/psykitriska problem så långt fram jag kan se.

Du/ni som skrev insändaren, har ni varit på Råbystallet? Om inte så är ni hjärtligt välkomna dit!

Råd, synpunkter och kritik tas gärna emot så vi kan förbättra vår verksamhet.

Patrik Thorsell

vd Råbystallet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare