Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Råbystallet – hopp om framtiden och livet

Jag är en före detta missbrukare och är inskriven på Råbystallet. Jag ser människor som inte har en aning om hur det är där, vad vi gör, hur vi mår, vad vi har för framtidsutsikter, och vad som har förändrats. De sitter och skapar sin egen bild av Råbystallet med fördomar och drar egna slutsatser om vilken hemsk plats det är att vistas på. Att alla som är inskrivna på Råbystallet kan sitta och missbruka bakom stängda dörrar, att det är en knarkgömma, att vi skulle vara sämre eller lite mindre värda än andra människor och att personalen medvetet låter oss vara påverkade under våran vistelse här.

Men det finns ingen sanning i det, vi lämnar regelbundna urinprov flera dagar i veckan, vi blir avvisade om det framkommer att vi skulle vara påverkade och vi riskerar att bli av med platsen om vi inte sköter våra antaganden.

Råbystallet är en plats som räddar liv, en plats som ger oss en chans till ett bättre liv, en plats som ger oss hopp om framtiden och som gör skillnad för de som önskar ett annat liv.

Självklart så inträffar det saker ibland, människor som gör fel, men så ser det ut överallt och inte bara just här.

Människor som har levt i missbruk, i missär, varit bostadslösa och levt utanför samhällets normer och regler kan inte förändras på en dag. Det sker med tiden, vissa förändras snabbare än andra, vissa kanske inte förändras, men alla får en chans att skapa sig ett drägligt liv och det är underbart att få den möjligheten.

Tack Råbystallet.

Krille

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare