Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rasism normaliseras på Västerås bussar

 
Högerextrem reklam på VL-bussar
Visa alla artiklar

Region Västmanlands Länstrafik (VL) säljer reklamplats åt rasismen, läste jag just. Alternativ för Sverige, AfS, utbrytare från SD, hälsar ”Nej till EU” från bussarna. Det låter oskyldigt, men det är avsändaren som är budskapet. VL hänvisar till yttrandefriheten. Någon företagspolicy som tar avstånd från rasism finns alltså inte. AfS vill tvinga invandrare i Sverige tillbaka till sina ursprungsländer. Även från Västerås, som brukar användas som det goda exemplet från 60-talet, på lyckosam integrering.   

Så nu undrar jag vilken organisation som nästa gång trummar ut sin existens från Västeråsbussarna. Nordiska Motståndsrörelsen? Med ett hurtigt ”Ja till Sverige!” vinner nazisterna säkert fler sympatisörer. NMR kan ju inte vara så farliga om dom får annonsplats genom Länstrafiken... som försvarar sitt handlande med: ”Sverige har yttrandefrihet!”. Men är Länstrafiken tvungen att vara rasismens talesperson? Nej och åter nej! VL är bara just så korkade som de behöver.

Bussförare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare